top of page

Sjamanutdanning

Logo Brisingamen.png

Ditt liv med naturmagi, kraftdyr, runer og ritualer i hverdagen

Har du noen ganger følelsen av at hverdagen sluker deg? At det ikke blir tid til det du virkelig ønsker og den magien du fortjener?

Da er vi her for å lære deg kraftfulle redskaper for å ta magien tilbake i livet ditt, i stort og smått. Vi følger deg gjennom hverdagen din et helt år, hvor du kan spørre om det du lurer på og få oppfølging når du trenger det. Men målet er at du skal ha så god kontakt med din egen kraft og kreftene rundt deg, at dette ikke lenger er nødvendig. Om du ønsker kan dette bli starten på din sjamanvei med oss.

Hva lærer du?

 • Du vil lære å forbinde deg med naturens helbredende rytmer. Vi feirer de åtte årstidsritualene sammen, opplever hvilken magi som finnes tilgjengelig i disse og lærer å bringe disse inn i hverdagen. Naturens rytmer setter oss i kontakt med sterke healingkrefter vi kan bruke for oss selv og for andre som ønsker vår hjelp.
   

 • Du blir kjent med din egen sjamanistiske indre kraftkilde. Vi snakker også om kraftplasser og deres betydning for magisk arbeid.
   

 • Du blir kjent med dine kraftdyr og spirituelle guider.
   

 • Du vil få en innføring i bruk av runene til healing og magisk arbeid.

 • I vår tradisjon forholder vi oss for det meste til den norrøne mytologien. I løpet av utdanningen vil du få grunnleggende kunnskap om norrøn mytologi og arketyper.
   

 • Du vil lære hvordan du bygger opp og holder egne kraftfulle ritualer.
   

 • Du får mulighet til å bli en del av et sjamanistisk fellesskap i vår tradissjon. Etter endt år kan du velge å bli med oss videre for å få mer avansert opplæring dersom du kjenner at denne veien er riktig for deg.

  De som blir med oss videre vil blant annet begynne å bygge opp sin egen medisinbag, lære kunsten å lage magiske og kraftfulle binderuner, skrive runegaldr, gjøre sjelehenting og mye mer.

shutterstock_1682890798.jpg
Tradisjonen Yggdrasil

Vi i Brisingamen tilhører tradisjonen Yggdrasil. I denne tradisjonen har vi stort fokus på å lære og følge Hjertets vei. Vi vet at jo mer vi lever i takt med Moder Jords rytmer og vårt eget hjerte, dess sterkere kraft får vi tilgang til.

 

Vi lever nå i en verden som i stor grad styres av frykt, og i samfunnet rundt oss finnes mange disharmonier som tar oss bort fra de sunne, naturlige rytmene. Men, det er denne verdenen og denne tiden vi lever i. Derfor mener vi at sjamisme skal være meningsfullt og brukbart for mennesker som lever nå. Yggdrasil-sjamanisme passer for alle, også for deg som har et "vanlig" liv. 

 

Sjamanens krefter kommer til oss fra lysvesner og kraftdyr. I vår tradisjon vet vi at alle kan få tilgang til disse kreftene. Sjamanisme er ikke for de få utvalgte, i vårt syn er det en fødselsrett.

Hvordan er kurset bygget opp?

 

Kurset er en blanding av online og oppmøte.

Åtte ganger i året møtes vi for å feire årstidsritualer sammen. To av disse feiringene inviterer vi til større helgesamlinger. Her vil det bli gitt innvielser og vi gjør praktiske øvelser sammen. Naturens rytmer leder oss slik gjennom året og denne sjamanistiske utdanningen.

Vi tar forbehold om at datoer etter sommerferien kan endres noe.

Våren 2023:

Oppstart er helgen 27.-29. januar (fredag til søndag) med fysisk oppmøte. Denne helgen åpner vi sirkelen og feirer lysfesten Imbolc.

 

Deretter blir det online samling på nett omtrent hver 14. dag. I tillegg holdes ritualer med fysisk oppmøte på Vårjevndøgn/ Ostara 20.mars, Beltane 1 mai og Sommelsolverv/ Litha 21.juni.

Vi har sommerferie fra 25. juni til 25. juli.

Høsten 2023:

Neste lengre fysiske samling er 28.-30. juli (fredag til søndag) hvor vi feirer Lughnasadh og gjør sjamanistisk arbeid sammen.

Deretter fortsetter online samlingene omtrent hver 14. dag, samt at dere inviteres til 3 nye ritualer frem mot vintersolverv: Høstjevndøgn/ Mabon 22. september, Samhain 28.oktober, Vintersolverv/ Yule 21. desember.

Sted for samlinger

Fysiske samlinger holdes rett utenfor Oslo, i nærheten av Ingierstrand på Svartskog.

PÅMELDINGSFRIST 20. JANUAR 2023

Vi håper dette kan være interessant for deg, så vi får en mulighet til å bli bedre kjent

med deg og din magi!