top of page
Omoss;sjamaner;hekser.jpg

brisingamen

Ylva Karin Linnestad

Renate Elida Haug

Brisingamen er drevet av Ylva Karin Linnestad og Renate Elida Haug.

Vi har gjort magisk arbeid og holdt ritualer sammen siden vi møttes som sekstenåringer på musikk- og dramalinje på videregående skole. Nå nærmer vi oss begge overgangsalderen med stormskritt, og mener det endelig må være lov å gå for tittelen Gammel Heks. Vi har invitert til ulike åpne ritualer og holdt sirkler sammen i over 20 år.

Vi er begge seniorsjamaner og godkjente lærere i Yggdrasil sjamanskole, med tradisjonsbærer og grunnlegger Pål-Esben Wanvig som mentor. Her har vi også gjennomført omfattende kurs i livsveiledning.

Brisingamen ble etablert i 2019. Der har vi tilbudt årsutdanning under Yggdrasil sjamanskole, årstidsritualer, trommereiser, trommehealing, healing, livsveiledning og flere kurs. Brisingamen holder årlig kurs i trommelaging, og vi har hatt gleden av å være med på fødselen til godt over 50 trommer. I tillegg holder vi blant annet kurs i trommearbeid, kurs om runer og norrøn mytologi, ursang, månemagi og bruk av ville vekster og urtemedisin. Vi tilbyr også overgangsritualer og har holdt både sjamanistiske konfirmasjoner og håndfestelsesritual (vielse).

Vi er begge fra tidligere utdannet innen Rainbow Reiki® healing, og har hver over 10 år på baken med ulike kurs og utdanninger innen sjamanisme og selvutvikling.

Ylva Karin er utdannet litteraturviter fra universitetet i Oslo. Hun har to PDC i permakulturdesign, en fra Norge og en fra England. Hun har også studiet økologisk skolehage og bærekraftig undervisning på NMBU. Hun har jobbet med å holde kurs og foredrag om hage og ville vekster siden 2017, både privat og for skoler, kommuner og næringsliv. Hun har en sterk interesse for planter, både i form av dyrking, som mat og som medisin. Hun er spesielt opptatt av flerårige vekster og medisinplanter, og jobber helst med spiselige sanke- og medisinhager. Hun er nå under utdanning i dialogisk lederskap hos Flux.

 

Renate Elida er utdannet steinerpedagog og biopat fra TMS. Hun jobbet i mange år som lærer, men driver nå egen klinikk som biopat. Hun har i likhet med Ylva Karin omfattende kurs i livsveiledning, og har utdanning innen både tradisjonell kinesisk medisin, naturterapi og kostholdsveiledning. Hun har brennende interesse og bred erfaring med bruk av urter som medisin. Hun har holdt en rekke kurs og foredrag innen helse og matlaging. Som ung jobbet hun flere år som sanger. Hun er utdannet Rainbow Reiki® 1.Dan mester lærer og holdt i flere år seminarer i dette.

bottom of page