top of page
 • Forfatterens bildeRelida

Sommersolverv ~ Litharitual

Oppdatert: 9. okt. 2023

Sommeren har kommet!

Det er straks på tide å feire sommersolverv, en feiring av sol, varme, klimaks, fruktbarhet og overflod. Dette skjer den 21.juni!

Sommersolverv er en ildfest. Det er en fantastisk anledning for å brenne det som hindrer deg i å ta kontakt med hjerte ditt og for å igjen søke dypere forbindelse med sjelen din.For å forberede ritualet kan du:


- Gjerne forberede et sted ute. Dette ritualet kan godt holdes midt på dagen når sola er på sitt høyeste, men det er ingenting i veien for å velge andre tidspunkt også :)


- Har du et negativt mønster eller noe du gjør for å "selvsabotere" slik at du ikke får det så bra som du kan? Skriv det ned på en lapp eller pinne, eller finn en symbolsk gjenstand (feks en stein) som symboliserer dette. Gjenstanden skal graves ned, så den bør ikke være av plast eller annet syntetisk materiale.

- Finn et tema som er viktig for ditt liv som du ønsker å ta med deg i dette ritualet. Det kan gjerne handle om et område i livet hvor du ønsker deg større overflod. Overflod kan handle om alt fra økonomi til helse og kjærlighet. Her er det viktig å tenke ut minst 3 praktiske steg som skal til for at ønsket ditt skal gå i oppfyllelse, og som du tar med deg til ritualet.


- Ut i fra dette lager du nå en tekst rundt det du ønsker deg som du kan fremsi under ritualet (husk å velge noe oppnåelig, og som vil gi deg ekte glede). Teksten kan for eksempel være noe i retning av dette: Fra og med i dag, den (dato), ønsker jeg (ditt navn) hjelp til (intensjon)...... Måtte dette ritualet virke til det beste for alle involverte og i følge den Guddommelige plan.

- Finn et fint stearinlys som kan bli ditt rituallys. Velg gjerne en farge som passer temaet du har valgt. Husk fyrstikker eller lighter.


- Valgfritt: Hvis du vil, kan du markere en sirkel rundt der du befinner deg under ritualet, enten med levende lys, steiner, blomster eller lignende. Du kan gjerne ha med deg steiner, runer eller andre magiske objekter som du ønsker å lade opp i sirkelen.Ritualforslag:


 1. Gjør det hyggelig rundt deg, tenn noen lys eller annet som gjør at du føler deg rolig og i god stemning. Husk å respektere bålforbud 😉) Skru av mobilen. Det går fint an å ha på litt rolig musikk f.eks om du liker det for å skape stemning. Hvis du er ute: grav en liten grop der du kan ofre det du ikke lenger skal ha med deg videre. Alternativt kan gjenstanden kastes på havet, gis tilbake til naturen på annen måte, eller hvis du er inne kan du brenne en lapp i peisen.

 2. Om du ikke har gjort det før så bestem deg nå for hvilken endringen du ønsker deg i livet, som virkelig vil skape mer overflod i livet ditt og som du lover deg selv å bruke tid og krefter på at skal bli til virkelighet i tiden fremover.

 3. Ha klart et lys, noe å skrive på og med, røkelse du liker og en kopp vann og en vakker stein eller noe annet som representerer jordelementet (og eventuelt andre redskaper du ønsker ladet) i sirkelen

 4. Rens sirkelen og redskapene du skal bruke med røkelsen og vannet (vift røkelse og sprinkle vann for å markere sirkelområdet)

 5. Sett deg godt til rette og pust rolig dypt i magen til du føler deg sentrert og klar.

 6. Om du ønsker kan du nå kalle inn retningene; øst, sør, vest og nord å be dem om de kan komme å velsigne ritualet ditt. Det samme med Moder Jord og Far Himmel. Om du har Gudinner eller Guder du kjenner og som du ønsker hjelp av, kan du nå kalle inn disse også å spørre dem om hjelp. Det kan for eksempel høres omtrent slik ut: «Kjære voktere av øst, alle gode krefter, kjære Austri! Vær så snill å kom til mitt Sommersolvervsritual! Beskytt sirkelen min og gi meg kraft! Vær velkommen!»

 7. Kjenn nå på om det er noen tanker/følelser som kommer opp inni deg sterkt igjen og igjen. Om du ikke lenger har behov for dem, så se om du kan gi slipp på dem gjennom å la dem få fortelle deg hva det er de vil. Berolige dem og si fra at du takker dem for den informasjonen de gir deg, men at du ikke trenger dem akkurat nå. Kjenn så hvordan du kan la dem smelte ned i jorden under deg og transformeres til noe nytt, noe som er gavnelig for deg og de rundt deg. Spør gjerne eventuelle Gudinner eller Guder om hjelp.

 8. Når du kjenner at tanker og følelser stilner av, gjør du klar lyset ditt og tenner det.

 9. Grav ned/ brenn/ gi tilbake til naturen den gjenstanden som representerer det du ikke lenger vil ha med deg videre, og som hindrer deg i å få kontakt med hjertet ditt. Ha intensjon om at du nå er villig til å gi slipp på disse mønstrene/ hindringene.

 10. Kall på kraften til Sommersolverv, for eksempel på denne måten: «Jeg kaller inn kreftene til Solen og Sommersolverv! Kraften til varmen og kraften til Sola! Vær så snill å gi meg hjelp og veiledning Til å se og akseptere den overfloden som blir lagt foran meg. I tillit og fred gir jeg nå slipp på enhver energi, ethvert bånd eller tilknytning som ikke lenger tjener min sjel.»

 11. Forslag til ritual-tekst (skap gjerne din egen om du heller ønsker det). Gjentas høyt til du føler at du forbinder deg med det du spør om (som oftest etter mellom 3 og 9 gjentagelser, men gjenta til du føler at du er forbundet med det du spør om): «Fra og med i dag, 20.mars 2020, ønsker jeg, (fullt navn), hjelp til å (min intensjon). Vær så snill å hjelp meg med å invitere og akseptere overfloden inn i livet mitt. Måtte dette ritualet virke til det beste for alle involverte og være i henhold til den Guddommelig orden»

 12. Når du kjenner forbindelse med ønsket ditt retter du ditt indre fokus mot lyset og ber om at det velsignes med ønsket ditt slik at det kan skinne over i din hverdag og hjelpe deg med å ta de beslutningene som trengs for fremme ønsket i ditt praktiske liv. Hold fokus til du kjenner at det er greit å slippe, og gjør det med en kraft lyd. Kraftlyden kan være å blåse kraftig ut (men ikke så lyset slukker), en stavelse, et skrik, en summing... Noe som sender ønsket ditt ut i verden og lar det virke og som gir mening for deg.

 13. Sitt i ro til energien lander. Om det kommer opp noen tanker, følelser el.l ifht tema du har valgt, så skriv det evt ned.

 14. Når du føler deg ferdig så takk for hjelpen du har fått av retningene, Moder Jord og Far Himmel, og eventuelt Gudinnene og Gudene, blås ut lyset og pakk pent sammen det du har brukt

 15. Feire ønsket ditt med god mat, drikke eller på annen måte du liker å feire. Legg ekstra merke til drømmer, tanker og følelser som kommer opp de neste dagene og skriv dem ned.

 16. Tenn lyset ditt helst hver dag de neste 8 dagene, og etter det med jevne mellomrom mellom dette ritualet og Lughnasadh (den 2.august). Reflekter rundt det du har lovet deg selv gjennom ønsket ditt. Skriv gjerne ned hvordan du syns det viser seg i livet ditt så du er oppmerksom på å ta i mot hjelpen du blir tilbudt:) Om lyset blir brukt opp, så kan du ta et nytt lys å tenne det med lyset fra ritualet med intensjonen på at dette lyset nå bærer flammen fra ønsket ditt videre.


Vi ønsker dere en nydelig Sommersolvervsfeiring!

Varme hilsener fra Ylva & Renate Elida<3
71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page