top of page
 • Forfatterens bildeYlva

Samhain ritual

Nå er vi straks ved Samhain. Dette ritualet feires 31. oktober. Vi er nå gått over i den mørkere delen av året, og vi feirer forfedrene med takknemlighet. Ikke bare de vi kjenner, men alle de som har gått før oss og gjort det mulig for oss å være her på denne vakre kloden som er vårt hjem. Samtidig vender vi oss nå mot det nye, mot unnfangelsen. Vi går over terskelen til det nye året, hvor det foreløpig kun er en ide, men ikke enda har noen form. Bladene som er falt til jorden fordøyes og blir neste års næring mens vi tar oss tid til å gå saktere og føle oss inn i den nye våren som skal komme.


For å forberede ritualet kan du: - Hold gjerne ritualet ute. Om du vil kan du for eksempel pynte og lage en vakker mandala av blader og bær du finner ute. - Tenk deg om. Hvordan har det egentlig gått dette året? Hva er du takknemlig for? Og hva er så bra i livet at du ønsker å ta det med deg videre inn i det nye året? Hva er det du ønsker at det nye året skal bringe? Skriv gjerne ned en liten oversikt for deg selv, både med hva året som har gått har bragt deg og hva du ønsker inn i det nye. - Finn et tema som er viktig for ditt liv som du ønsker å ta med deg i dette ritualet. Tema kan gjerne dreie seg om hvor i livet du er klar for en helt ny start. Her er det også viktig å tenke ut minst 3 praktiske steg som skal til for at ønsket ditt skal gå i oppfyllelse, og som du tar med deg til ritualet. - Ut i fra dette lager du nå en tekst rundt det du ønsker deg som du kan fremsi under ritualet (husk å velge noe oppnåelig, og som vil gi deg ekte glede). Teksten kan for eksempel være noe i retning av dette: Fra og med i dag, den (dato), ønsker jeg (ditt navn) hjelp til (intensjon)...... Måtte dette ritualet virke til det beste for alle involverte og i følge den Guddommelige plan. - Finn et fint stearinlys som kan bli ditt rituallys. Velg gjerne en farge som passer temaet du har valgt. Husk fyrstikker eller lighter. - Valgfritt: Hvis du vil, kan du markere en sirkel rundt der du befinner deg under ritualet, enten med levende lys, steiner, blomster eller lignende. Du kan gjerne ha med deg steiner, runer eller andre magiske objekter som du ønsker å lade opp i sirkelen. Ritualforslag:

 1. Gjør det hyggelig rundt deg, tenn noen lys eller annet som gjør at du føler deg rolig og i god stemning. Skru av mobilen. Det går fint an å ha på litt rolig musikk f.eks om du liker det for å skape stemning. Hvis du er ute kan du gjerne tenne bål.

 2. Om du ikke har gjort det før så bestem deg nå for hvilken endringen du ønsker deg i livet, og hva du nå åpner deg opp for å gi slipp på.

 3. Ha klart et lys, noe å skrive på og med, røkelse du liker og en kopp vann (og eventuelt andre redskaper du ønsker ladet) i sirkelen

 4. Rens sirkelen og redskapene du skal bruke med røkelsen og vannet (vift røkelse og sprinkle vann for å markere sirkelområdet)

 5. Sett deg godt til rette og pust rolig dypt i magen til du føler deg sentrert og klar.

 6. Om du ønsker kan du nå kalle inn retningene; Øst, Sør, Vest og Nord å be dem om de kan komme å velsigne ritualet ditt. Det samme med Moder Jord og Far Himmel. Om du har Gudinner eller Guder du kjenner og som du ønsker hjelp av, kan du nå kalle inn disse også å spørre dem om hjelp. Det kan for eksempel høres omtrent slik ut: «Kjære voktere i øst! Vær så snill å kom til mitt Samhainritual! Beskytt sirkelen min og gi den kraft! Vær velkommen!»

 7. Kjenn nå på om det er noen tanker/følelser som kommer opp sterkt inni deg igjen og igjen. Om du ikke lenger har behov for dem, så se om du kan gi slipp på dem gjennom å la dem få fortelle deg hva det er de vil. Berolige dem og si at du takker dem for den informasjonen de gir deg, men at du ikke trenger dem akkurat nå. Kjenn så hvordan du kan la dem smelte ned i jorden under deg og transformeres til noe nytt, noe som er gavnelig for deg og de rundt deg. Spør gjerne eventuelle Gudinner eller Guder om hjelp.

 8. Når du kjenner at tanker og følelser stilner av, gjør du klar lyset ditt og tenner det.

 9. Kall på kraften til Samhain, for eksempel på denne måten: «Jeg kaller inn kreftene til Samhain! Kraften til å gi slipp og å starte på nytt! Vær så snill å hjelp meg med å finne veien til det nye. I tillit og fred gir jeg nå slipp på enhver energi, ethvert bånd eller tilknytning som ikke lenger tjener min sjel og åpner meg av hele mitt hjerte for det nye som skal komme.»

 10. Fremsi nå din ritualtekst. Gjenta høyt til du føler at du forbinder deg med det du spør om, som oftest etter 3 til 9 gjentagelser, men gjenta til du føler at du er forbundet med det du spør om.

 11. Når du kjenner forbindelse med ønsket ditt retter du ditt indre fokus mot lyset og ber om at det velsignes med ønsket ditt slik at det kan skinne over i din hverdag og hjelpe deg med å ta de beslutningene som trengs for fremme ønsket i ditt praktiske liv. Hold fokus til du kjenner at det er greit å slippe, og gjør det med en kraft lyd. Kraftlyden kan være å blåse kraftig ut (men ikke så lyset slukker), en stavelse, et skrik, en summing... Noe som sender ønsket ditt ut i verden og lar det virke og som gir mening for deg.

 12. Sitt i ro til energien lander. Om det kommer opp noen tanker, følelser el.l ift tema du har valgt, så skriv det ned.

 13. Når du føler deg ferdig så takk for hjelpen du har fått av retningene, Moder Jord og Far Himmel, og eventuelt Gudinnene og Gudene, blås ut lyset og pakk pent sammen det du har brukt

 14. Feire ønsket ditt med god mat, drikke eller på annen måte du liker å feire. Legg ekstra merke til drømmer, tanker og følelser som kommer opp de neste dagene og skriv dem ned.

 15. Tenn lyset ditt helst hver dag de neste 8 dagene, og etter det med jevne mellomrom mellom dette ritualet og Vintersolverv (den 21.desember). Reflekter rundt det du har lovet deg selv gjennom ønsket ditt. Skriv gjerne ned hvordan du syns det viser seg i livet ditt så du er oppmerksom på å ta i mot hjelpen du blir tilbudt:) Om lyset blir brukt opp, så kan du ta et nytt lys å tenne det med lyset fra ritualet med intensjonen på at dette lyset nå bærer flammen fra ønsket ditt videre.

Vi ønsker dere en nydelig Samhainfeiring! Varme hilsener fra Ylva & Renate Elida<3


94 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page