• Relida

Rituale for Vårjevndøgn

Våren er tiden for fornyelse og renselse. Det er tiden for å starte det nye livet. På vårjevndøgn er natt og dag like lange, det er balanse mellom lys og mørke, og vi bestemmer vi oss endelig for hvilke frø vi vil putte i jorden, nære og gi energi til fremover.

Hvilke prosjekter vil du starte opp i livet ditt? Hva er egentlig dine ressurser?


Vi oppfordrer alle som skal være med til å forberede følgende: 3 ting å gi bort. Før ritualet gir du bort tre ting du ikke lenger trenger til veldedighet eller andre som kan ha bruk for det. 3 sorger du vil gi slipp på. Skrive dem på lapper og ta dem med til ritualet. 1 ønske for det nye som skal vokse. Her er det viktig å tenke ut minst 3 praktiske steg som skal til for at ønsket ditt skal gå i oppfyllelse, og som du tar med deg til ritualet.
På forhånd trenger du:

tre hvite lys


En blomsterpotte med litt jord


Tre frø (gjerne solsikke eller ringblomst)


En liten lapp hvor du har skrevet 3 sorger/bekymringer du er villig til å gi slipp på. Denne lappen skal brennes i ritualet, så dersom du er innendørs må du sørge for at du har mulighet til dette for eksempel i peis, gryte med lokk eller lignende.


Å være bevisst på et prosjekt som er viktig for deg/ noe du ønsker skal vokse dette året. Den må skrives ned som en ritualtekst som du skal si mot slutten av ritualet (Akkurat denne delen: hjelp til å la (min intensjon) bli sådd i dag, kan du endre slik at teksten passer med din intensjon): «Fra og med i dag, 20.mars 2020, ønsker jeg, (fullt navn), hjelp til å la (min intensjon) bli sådd i dag i fruktbar jord, slik at den kan vokse seg sterk og bli til det beste for alle involverte og virke i henhold til den Guddommelig orden»


Din Book og shadows eller et ark til å skrive på og noe å skrive med


Lighter eller fyrstikker


Valgfritt: Hvis du vil, kan du markere en sirkel rundt der du befinner deg under ritualet, enten med levende lys, steiner, blomster eller lignende. Du kan gjerne ha med deg steiner, runer eller andre magiske objekter som du ønsker å lade opp i sirkelen.


Før du starter ritualet:

Gjør klar stedet du skal holde ritualet, gjerne slit at du sitter inne i en sirkel. To av de hvite lysene plasseres foran deg (midt i sirkelen). De representerer den Store Gudinnen og Guden. Resten av gjenstandene plasseres i sirkelen innen rekkevidde.


Hvis du har et runesett eller bruker andre orakler, kan du før ritualet trekke en rune/ orakel med spørsmål «Hva kan hjelpe meg med å åpne meg opp for kreftene til våren».


Fredag 20.mars 2020, Kl 20:00 kan du gå inn her på vår Facebookside. Der vil vi live ta deg gjennom hele ritualet sammen med oss.

https://www.facebook.com/infobrisingamen/


Hvis du ikke har mulighet til dette finner du «oppskriften» på ritualet her:Gjennomføring:

Hvis du har tromme, kan du bruke denne under hele innledningen (påkallingene) av ritualet.


Vend deg mot hver av himmelretningene og kall inn vokterne av hver retning ved å si for eksempel:

«Kjære voktere av øst, alle gode krefter, kjære Austri! Vær så snill å kom til mitt vårjevndøgnsrituale! Beskytt sirkelen min og gi meg kraft! Vær velkommen!»


Gjenta i alle retningene (øst = Austri, sør = Sudri, vest = Vestri og Nord = Nordri)


Vend deg mot jorden og kall inn Moder Jord:

«Kjære Moder Jord. Vær så snill å kom til mitt vårjevndøgnsrituale! Beskytt sirkelen min og gi meg kraft! Vær velkommen!»


Vend deg mot himmelen og kall inn Far Himmel:

«Kjære Far Himmel. Vær så snill å kom til mitt vårjevndøgnsrituale! Beskytt sirkelen min og gi meg kraft! Vær velkommen!»


Tenn de to lysene i midten av sirkelen, og kall inn Den Store Gudinnen og Den Store Guden:

««Kjære Store Gudinne/ Store Gud. Vær så snill å kom til mitt vårjevndøgnsrituale! Beskytt sirkelen min og gi meg kraft! Vær velkommen!»


(Her kan du selvfølgelig velge å skrive egen tekst, men dette er et enkelt forslag)

Valgfritt: Kall inn eventuelle kraftdyr/hjelpere som du er vant til å ha kontakt med.