top of page
 • Forfatterens bildeRelida

Ritual for Vårjevndøgn ~ Eostre

Oppdatert: 9. okt. 2023Våren er tiden for fornyelse og renselse. Det er tiden for å starte det nye livet. På vårjevndøgn er natt og dag like lange, det er balanse mellom lys og mørke, og vi bestemmer vi oss endelig for hvilke frø vi vil putte i jorden, nære og gi energi til fremover.

Snøen smelter og snart vil vårregnet vaske bort gammel skitt og annet rask som har ligget gjemt under snøen. Deretter kommer de første spirene til syne!


Hvilke prosjekter vil du starte opp i livet ditt? Hva er egentlig dine ressurser?


Ting som passer godt å gjøre på denne tiden er å rydde. Kvitt deg med gamle ting som du ikke lenger trenger. Før ritualet kan du feks finne tre ting som du gir bort til veldedighet eller andre som kan ha bruk for det.


For å forberede ritualet kan du:


- Tenke på tre ting, dårlige vaner, sorger eller andre destruktive energier som du har i livet ditt, og som du er villig til å gi slipp på nå. Skriv dem på lapper og ta dem med til ritualet. Denne lappen skal brennes i ritualet, så dersom du er innendørs må du sørge for at du har mulighet til dette for eksempel i peis, gryte med lokk eller lignende. Hvis du er ute, kan du også grave lappen ned.


- Finn et tema som du ønsker at skal vokse i livet ditt denne syklusen. Her er det viktig å tenke ut minst 3 praktiske steg som skal til for at ønsket ditt skal gå i oppfyllelse, og som du tar med deg til ritualet.


- Finn et fint stearinlys som kan bli ditt rituallys. Husk fyrstikker eller lighter.


- Gjør klar en blomsterpotte med litt jord og tre frø (gjerne solsikke eller ringblomst)


- Valgfritt: Hvis du vil, kan du markere en sirkel rundt der du befinner deg under ritualet, enten med levende lys, steiner, blomster eller lignende. Du kan gjerne ha med deg steiner, runer eller andre magiske objekter som du ønsker å lade opp i sirkelen.Ritualforslag:

 1. Gjør det hyggelig rundt deg, tenn noen lys eller annet som gjør at du føler deg rolig og i god stemning. Skru av mobilen (og mute eventuelt andre personer som befinner seg i nærheten, men ikke skal være med😉). Det går fint an å ha på litt rolig musikk f.eks om du liker det for å skape stemning.

 2. Bestem deg nå for et tema du ønsker hjelp til å føde inn i lyset, og som du ønsker å bruke tid og krefter på at skal bli virkelighet.

 3. Ha klart et lys, noe å skrive på og med, røkelse du liker og en kopp vann (og eventuelt andre redskaper du ønsker ladet) i sirkelen

 4. Rens sirkelen og redskapene du skal bruke med røkelsen og vannet (vift røkelse og sprinkle vann for å markere sirkelområdet)

 5. Sett deg godt til rette og pust rolig dypt i magen til du føler deg sentrert og klar.

 6. Om du ønsker kan du nå kalle inn retningene; øst, sør, vest og nord å be dem om de kan komme å velsigne ritualet ditt. Det samme med Moder Jord og Far Himmel. Om du har Gudinner eller Guder du kjenner og som du ønsker hjelp av, kan du nå kalle inn disse også å spørre dem om hjelp. Det kan for eksempel høres omtrent slik ut: «Kjære voktere av øst, alle gode krefter, kjære Austri! Vær så snill å kom til mitt vårjevndøgnsrituale! Beskytt sirkelen min og gi meg kraft! Vær velkommen!»

 7. Kjenn nå på om det er noen tanker/følelser som kommer opp inni deg sterkt igjen og igjen. Om du ikke lenger har behov for dem, så se om du kan gi slipp på dem gjennom å la dem få fortelle deg hva det er de vil. Berolige dem og si fra at du takker dem for den informasjonen de gir deg, men at du ikke trenger dem akkurat nå. Kjenn så hvordan du kan la dem smelte ned i jorden under deg og transformeres til noe nytt, noe som er gavnlig for deg og de rundt deg. Spør gjerne eventuelle Gudinner eller Guder om hjelp.

 8. Når du kjenner at tanker og følelser stilner av, gjør du klar lyset ditt og tenner det.

 9. Brenn lappen. Ha intensjon om at du nå er villig til å gi slipp på disse sorgene/bekymringene, og at de oppløser seg i flammene og røyken.

 10. Kall på kraften til Vårjevndøgn, for eksempel på denne måten: «Jeg kaller inn kreftene til våren og vårjevndøgn! Kraften til frøet og det som skal vokse! Vær så snill å gi meg hjelp og veiledning når mine prosjekter og ønsker nå skal spire og vokse inn i livet mitt og inn i verden.I tillit og fred gir jeg nå slipp på enhver energi, ethvert bånd eller tilknytning som ikke lenger tjener min sjel.»

 11. Forslag til ritual-tekst (skap gjerne din egen om du heller ønsker det). Gjentas høyt til du føler at du forbinder deg med det du spør om (som oftest etter mellom 3 og 9 gjentagelser, men gjenta til du føler at du er forbundet med det du spør om): «Fra og med i dag, 20.mars 2020, ønsker jeg, (fullt navn), hjelp til å la (min intensjon) bli sådd i dag i fruktbar jord, slik at den kan vokse seg sterk og bli til det beste for alle involverte og virke i henhold til den Guddommelig orden»

 12. Plant frøene med intensjon om at dette representerer prosjektet ditt /ønsket ditt for dette året.

 13. Når du kjenner forbindelse med ønsket ditt retter du ditt indre fokus mot lyset og ber om at det velsignes med ønsket ditt slik at det kan skinne over i din hverdag og hjelpe deg med å ta de beslutningene som trengs for fremme ønsket i ditt praktiske liv. Hold fokus til du kjenner at det er greit å slippe, og gjør det med en kraft lyd. Kraftlyden kan være å blåse kraftig ut (men ikke så lyset slukker), en stavelse, et skrik, en summing... Noe som sender ønsket ditt ut i verden og lar det virke og som gir mening for deg.

 14. Sitt i ro til energien lander. Om det kommer opp noen tanker, følelser el.l ifht tema du har valgt, så skriv det evt ned.

 15. Når du føler deg ferdig så takk for hjelpen du har fått av retningene, Moder Jord og Far Himmel, og eventuelt Gudinnene og Gudene, blås ut lyset og pakk pent sammen det du har brukt (og fjern mutinga på evt andre husstandsmedlemmer😉)

 16. Feir ønsket ditt med god mat, drikke eller på annen måte du liker å feire. Legg ekstra merke til drømmer, tanker og følelser som kommer opp de neste dagene og skriv dem ned.

 17. Tenn lyset ditt helst hver dag de neste 8 dagene, og etter det med jevne mellomrom mellom dette ritualet og Beltane (den 1.mai). Reflekter rundt det du har lovet deg selv gjennom ønsket ditt. Skriv gjerne ned hvordan du syns det viser seg i livet ditt så du er oppmerksom på å ta i mot hjelpen du blir tilbudt:) Om lyset blir brukt opp, så kan du ta et nytt lys å tenne det med lyset fra ritualet med intensjonen på at dette lyset nå bærer flammen fra ønsket ditt videre.


Vi ønsker dere en nydelig vårjevndøgnfeiring!


Varme hilsener fra Ylva & Renate Elida<3

151 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page