top of page
 • Forfatterens bildeYlva

Imbolc ritual

Oppdatert: 17. jan. 2023Imbolc er lysets fest. Vi feirer at vi er midt mellom Vintersolverv som er årets korteste dag og vårjevndøgn hvor dag og natt igjen er like lange. Men akkurat nå, på Imbolc den 1. februar, kan vi om vi kjenner etter føle en liten risling av liv. Av bevegelse. Dette er fødselen av lyset tilbake til verden, overgangen mellom vinter og vår. Startskuddet for en følelse av det gryende lyset, i oss og rundt oss, som nå skal vokse seg sterkere og sterkere frem mot Sommersolverv. Vi har fortsatt vinter rundt oss, men en gryende følelse av varme i solen kan kjennes når vi lukker øynene og vender ansiktet mot himmelen. Våren er på vei. Og lysets tilbakekomst feirer vi på Imbolc.Ritualforslag inne:


 1. Gjør det hyggelig rundt deg, tenn noen lys eller annet som gjør at du føler deg rolig og i god stemning. Skru av mobilen (og mute eventuelt andre personer som befinner seg i nærheten, men ikke skal være med😉). Det går fint an å ha på litt rolig musikk f.eks om du liker det for å skape stemning.

 2. Bestem deg nå for et tema du ønsker hjelp til å føde inn i lyset, og som du ønsker å bruke tid og krefter på at skal bli virkelighet.

 3. Ha klart et lys, noe å skrive på og med, røkelse du liker og en kopp vann (og eventuelt andre redskaper du ønsker ladet) i sirkelen

 4. Rens sirkelen og redskapene du skal bruke med røkelsen og vannet (vift røkelse og sprinkle vann for å markere sirkelområdet)

 5. Sett deg godt til rette og pust rolig dypt i magen til du føler deg sentrert og klar.

 6. Om du ønsker kan du nå kalle inn retningene; øst, sør, vest og nord å be dem pent om de kan komme å velsigne ritualet ditt. Det samme med Moder Jord og Far Himmel. Om du har Gudinner eller Guder du kjenner og som du ønsker hjelp av, kan du nå kalle inn disse også å spørre dem om hjelp.

 7. Kjenn nå på om det er noen tanker/følelser som kommer opp inni deg sterkt igjen og igjen. Om du ikke lenger har behov for dem, så se om du kan gi slipp på dem gjennom å la dem få fortelle deg hva det er de vil. Berolige dem og si fra at du takker dem for den informasjonen de gir deg, men at du ikke trenger dem akkurat nå. Kjenn så hvordan du kan la dem smelte ned i jorden under deg og transformeres til noe nytt, noe som er gavnlig for deg og de rundt deg. Spør gjerne eventuelle Gudinner eller Guder om hjelp.

 8. Når du kjenner at tanker og følelser stilner av, gjør du klar lyset ditt og tenner det

 9. Forslag til ritual-tekst (skap gjerne din egen om du heller ønsker det). Gjentas høyt til du føler at du forbinder deg med det du spør om (som oftest etter mellom 3 og 9 gjentagelser, men gjenta til du føler at du er forbundet med det du spør om):

 10. "Fra og med i dag, den (dato), ønsker jeg, (navn), hjelp til å åpne opp hjertet mitt for de mulighetene som nå fødes i meg, og som skal vokse med den stadig sterkere solen. Vær så snill å hjelp meg å nære dem og verne om dem, slik at de kan vokse frem og ut i verden når tiden er moden. Måtte dette ritualet virke til det høyeste gode for alle involverte og etter den Guddommelige plan"

 11. Når du kjenner forbindelse med ønsket ditt retter du ditt indre fokus mot lyset og ber om at det velsignes med ønsket ditt slik at det kan skinne over i din hverdag og hjelpe deg med å ta de beslutningene som trengs for fremme ønsket i ditt praktiske liv. Hold fokus til du kjenner at det er greit å slippe, og gjør det med en kraft lyd. Kraftlyden kan være å blåse kraftig ut (men ikke så lyset slukker), en stavelse, et skrik, en summing... Noe som sender ønsket ditt ut i verden og lar det virke og som gir mening for deg.

 12. Sitt i ro til energien lander. Om det kommer opp noen tanker, følelser el.l ifht tema du har valgt, så skriv det evt ned.

 13. Når du føler deg ferdig så takk for hjelpen du har fått av retningene, Moder Jord og Far Himmel, og eventuelt Gudinnene og Gudene, blås ut lyset og pakk pent sammen det du har brukt (og fjern mutinga på evt andre husstandsmedlemmer😉)

 14. Feir ønsket ditt med god mat, drikke eller på annen måte du liker å feire. Legg ekstra merke til drømmer, tanker og følelser som kommer opp de neste dagene og skriv dem ned.

 15. Tenn lyset ditt helst hver dag de neste 8 dagene, og etter det med jevne mellomrom mellom dette ritualet og Vårjevndøgn (den 20. mars). Reflekter rundt det du har lovet deg selv gjennom ønsket ditt. Skriv gjerne ned hvordan du syns det viser seg i livet ditt så du er oppmerksom på å ta i mot hjelpen du blir tilbudt:) Om lyset blir brukt opp, så kan du ta et nytt lys å tenne det med lyset fra ritualet med intensjonen på at dette lyset nå bærer flammen fra ønsket ditt videre.Ritualforslag ute:


Kle godt på deg og gå ut et sted hvor du kan sitte godt og få med deg soloppgangen. Mens solen sakte stiger opp over horisonten forbinder du deg med ønsket ditt og lar solen få fylle deg med varme og pågangsmot, og ber om hjelp til at dette ønsket nå kan finne sin vei inn i verden og i livet ditt. Takk solen og jorden for at de holder deg, og la takknemligheten få fylle deg slik lyset gjør det.Vi ønsker dere en nydelig Imbolc feiring!Varme hilsener fra Ylva & Renate Elida<3

360 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page