top of page
 • Forfatterens bildeYlva

BeltaneritualBeltane er ritualet vi feirer natt til 1. mai. Ritualet er en feiring av den stadig sterkere solen, og rett og slett en fest for glede, nytelse og lidenskap. Dette er den maksimale årstidsfeiringen for vekst og fornyelse, og den hjelper oss å åpne oss for håp og kreativitet og setter fart på drømmene våre.


For å forberede ritualet kan du:


- Om du har mulighet så oppfordrer vi til å feire dette ritualet ute og gjerne med bål. Vi i Brisingamen pleier å ha maistang med krans (som dere ser over). Men det er absolutt ingen nødvendighet. Inne fungerer også fint:)


- Finn 3 ting som fyller deg med glede og som du er genuint glad og takknemlig for. Det kan være ting du har opplevd, mennesker du er glad i, en følelse du har kjent som virkelig fikk deg til å boble over av glede. Vi håper du frem mot Beltane vil tenke på disse 3 tingene litt hver dag. La gleden få slå rot i deg og vokse seg større, mens du samtidig kjenner på takknemligheten over at du har fått oppleve disse 3 tingene i løpet av ditt liv så langt.


- Skriv så en tekst. Se på de 3 tingene du har valgt. Hvorfor fyller nettopp disse 3 tingene deg med glede og takknemlighet? Se om du kan finne en slags kjerne i dem. Har de noen fellestrekk? Ut i fra dette lager du nå en tekst rundt det du ønsker deg som du kan fremsi under ritualet (husk å velge noe oppnåelig, og som vil gi deg ekte glede). Teksten kan for eksempel være noe i retning av dette: Fra og med denne Beltane kveld, den (dato), ønsker jeg (ditt navn) hjelp til (intensjon)...... Måtte dette ritualet virke til det høyeste gode for alle involverte og i følge den Guddommelige plan.


- Tenk nå ut 3 konkrete ting du kan foreta deg praktisk for at ønsket ditt skal gå i oppfyllelse og skriv dem ned.


- Finn et fint stearinlys som kan bli ditt rituallys. Husk fyrstikker eller lighter.


- Valgfritt: Hvis du vil, kan du markere en sirkel rundt der du befinner deg under ritualet, enten med levende lys, steiner, blomster eller lignende. Du kan gjerne ha med deg steiner, runer eller andre magiske objekter som du ønsker å lade opp i sirkelen.Ritualforslag:


 1. Gjør det hyggelig rundt deg, tenn noen lys eller annet som gjør at du føler deg rolig og i god stemning. Skru av mobilen (og mute eventuelt andre personer som befinner seg i nærheten, men ikke skal være med😉). Det går fint an å ha på litt rolig musikk f. eks om du liker det for å skape stemning.

 2. Om du ikke har gjort det før så bestem deg nå for hvilken endringen du ønsker deg i livet, som virkelig vil gi deg ekte glede og som du lover deg selv å bruke tid og krefter på at skal bli til virkelighet i tiden fremover.

 3. Ha klart et lys, noe å skrive på og med, røkelse du liker og en kopp vann (og eventuelt andre redskaper du ønsker ladet) i sirkelen

 4. Rens sirkelen og redskapene du skal bruke med røkelsen og vannet (vift røkelse og sprinkle vann for å markere sirkelområdet)

 5. Sett deg godt til rette og pust rolig dypt i magen til du føler deg sentrert og klar.

 6. Om du ønsker kan du nå kalle inn retningene; øst, sør, vest og nord å be dem om de kan komme å velsigne ritualet ditt. Det samme med Moder Jord og Far Himmel. Om du har Gudinner eller Guder du kjenner og som du ønsker hjelp av, kan du nå kalle inn disse også å spørre dem om hjelp. Det kan for eksempel høres omtrent slik ut: «Kjære alle gode krefter i Øst! Vær så snill å kom til mitt Beltaneritual! Beskytt sirkelen min og gi den kraft! Vær velkommen!»

 7. Kjenn nå på om det er noen tanker/følelser som kommer sterkt opp inni deg igjen og igjen. Om du ikke lenger har behov for dem, så se om du kan gi slipp på dem gjennom å la dem få fortelle deg hva det er de vil. Berolige dem og si fra at du takker dem for den informasjonen de gir deg, men at du ikke trenger dem lenger. Kjenn så hvordan du kan la dem smelte ned i jorden under deg og transformeres til noe nytt, noe som er gavnlig for deg og de rundt deg. Spør gjerne eventuelle Gudinner eller Guder om hjelp til denne renselsen.

 8. Når du kjenner at tanker og følelser stilner av, gjør du klar lyset ditt og tenner det.

 9. Kall nå på kraften til Beltane, for eksempel på denne måten: «Jeg kaller inn Beltane kraften! Kraften og lidenskapen som bringer alle ting sammen og gir liv! Vær så snill å hjelp meg og veiled meg. La min lidenskap lyse vei inn i en fremtid hvor nytelse og glede er en naturlig del av livet. I tillit og fred gir jeg nå slipp på enhver energi, ethvert bånd eller tilknytning som ikke lenger tjener min sjel.»

 10. Forslag til ritual-tekst (skap gjerne din egen om du heller ønsker det). Gjentas høyt til du føler at du forbinder deg med det du spør om (som oftest etter mellom 3 og 9 gjentagelser, men gjenta til du føler at du er forbundet med det du spør om): "Fra og med denne Beltane kveld, den (dato), ønsker jeg (ditt navn) hjelp til å (intensjon)...... Måtte dette ritualet virke til det høyeste gode for alle involverte og i følge den Guddommelige plan."

 11. Når du kjenner forbindelse med ønsket ditt retter du ditt indre fokus mot lyset og ber om at det velsignes med ønsket ditt slik at det kan skinne over i din hverdag og hjelpe deg med å ta de beslutningene som trengs for fremme ønsket i ditt praktiske liv. Hold fokus til du kjenner at det er greit å slippe, og gjør det med en kraftlyd. Kraftlyden kan være å blåse kraftig ut (men ikke så lyset slukker), en stavelse, et skrik, en summing... Noe som sender ønsket ditt ut i verden og lar det virke og som gir mening for deg.

 12. Kjenn nå hvordan kroppen din føles. Kanskje har du lyst til å bevege deg? Synge? Hoppe? Vi i Brisingamen elsker å hoppe over bålet (så dersom du har mulighet for bål der du bor er det nydelig å hoppe over bålet og inn i den nye virkeligheten du ønsker deg. Solen er nå på vei mot sitt sterkeste og handlingsenergien trenger kun ditt fokus for å hjelpe deg! Åpne opp og ta i mot det nye! La gamle sorger ligge igjen på den andre siden av bålet når du hopper! Kjenn hvordan energien fra ritualet beveger deg. Om det kommer opp noen tanker, følelser el.l ift. tema du har valgt, så skriv det evt. ned når energien roer seg.

 13. Når du føler deg ferdig så takk for hjelpen du har fått av retningene, Moder Jord og Far Himmel, og eventuelt Gudinnene og Gudene, blås ut lyset og pakk pent sammen det du har brukt (og fjern mutinga på evt. andre husstandsmedlemmer😉)

 14. Feir ønsket ditt med god mat, drikke eller på annen måte du liker å feire. Legg ekstra merke til drømmer, tanker og følelser som kommer opp de neste dagene og skriv dem ned.

 15. Tenn lyset ditt helst hver dag de neste 8 dagene, og etter det med jevne mellomrom mellom dette ritualet og Sommersolverv (den 21. juni) og ta fatt på de praktiske stegene. Reflekter rundt det du har lovet deg selv gjennom ønsket ditt. Skriv gjerne ned hvordan du syns det viser seg i livet ditt så du er oppmerksom på å ta i mot hjelpen du blir tilbudt:) Om lyset blir brukt opp, så kan du ta et nytt lys å tenne det med lyset fra ritualet med intensjonen på at dette lyset nå bærer flammen fra ønsket ditt videre.


Vi ønsker dere en nydelig beltanefeiring! Måtte dere hoppe inn i noe vakkert og gledelig<3Varme hilsener fra Ylva & Renate Elida<3

78 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page