Logo Brisingamen.png

lag din egen Tromme

Har du lyst til å lage din egen sjamanistiske rammetromme?

 • Har du lyst til å lage din egen tromme og slik skape et fysisk uttrykk for din magi?
   

 • Er du fasinert av norrøn mytologi, naturmagi og sjamanisme?
   

 • Ønsker du å skape i sirkel sammen med andre?
   

 • Alle materialer og overnatting er inkludert i kursprisen.

IMG_7192 klippet5 utenfilter.jpg

everything in the universe has a rhythm,

everything dances

Maya Angelou

Hva du får denne helgen

På dette kurset lager vi runde rammetrommer, og du kan velge mellom skinn av hjort og rein. Du trenger ikke å ha tidligere erfaring med verken trommemaking eller sjamanistisk arbeid, men en interesse for å jobbe på denne måten er en fordel.

 

Å lage en tromme, med ditt personlige uttrykk, kan være fysisk krevende. Derfor har vi satt av god tid så alle blir ferdig. Du vil også få hjelp dersom du trenger det, men det er lurt å forberede seg på å legge inn egeninnsats. Dette er din tromme, og den blir skapt av deg. Dette er en helt spesiell og personlig prosess, og vi gleder oss stort over å kunne følge deg på den reisen.

 

Selve kurset går over to dager, og i løpet av disse dagene vil det være tid for både arbeid, refleksjon og ritual. Vi vil holde et åpningsritual hvor alle får velge sin egen ramme. Du får også velge skinnet du ønsker og vi vil gjennom ritual ta kontakt med dyret som har gitt skinnet til tromma og takke.

Etter at du har fått med tromma hjem og den har tørket, vil du bli invitert til et heldagskurs om trommearbeid, med kraftdyr, tromming og trommereiser. Her vil vi snakke om bruk av tromme, hvordan den bør behandles for å vare på den, og du vil lære mer om hva du kan bruke den til og hvordan. Vi vil også gjøre arbeid med å lage trommestikke og ha en felles trommesirkel. Vi kan også om du ønsker hjelpe deg å finne og kontakte det kraftdyret som bor i trommen, og som vil hjelpe deg når du skal bruke den. 

forside 1.jpg

Praktisk informasjon

Vi sørger for utstyr til å lage trommen, men du vil få tilsendt en liste med oversikt over verktøy vi anbefaler at du har med selv for å gjøre det enklere. Det vil være enkel overnatting for de som ønsker, men alle må ta med sovepose og madrass. En sørger selv for maten en trenger, men det vil være mulighet for å varme opp måltider.

Om du har spesielle ønsker med tanke på skinn til din tromme, kan du sende oss en mail når du har meldt deg på. Ønsker må være inne innen 20. august.

Kursdato: 3. - 4. september 2022

Sted: Ytre Enebakk

Ved å kjøpe dette kurset godtar du Brisingamens vilkår og betingelser i tillegg til Brisingamens sammtykkeerklæring for oppbevaring og bruk av kontaktinformasjon

 • Trommemakerkurs

  3450kr
  Lær å lage din egen rammetromme
   
  • Lag en personlig rammetromme i norrøn sjamanistisk tradisjon
  • Delta i kraftfulle ritualer underveis i prosessen
  • Alle materialer er inkludert

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å ta dette kurset, alle som ønsker å delta er varmt velkommen.

Vi håper vi sees, og om du skulle ha ytterligere spørsmål så ta gjerne kontakt med oss på: 

brisingamen@brisingamen.no

Varme hilsener fra

Renate Elida & Ylva 

Logo Brisingamen.png