White Feather

Shamanic School®

1.Dan Teachers

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Norrøn sjamanisme

White Feather Shamanic School® © 1993 by Walter Lübeck

Renate Elida         93 62 26 25

Ylva                        93 22 70 78

Mer om oss

Foto: Siv Anita Pettersen. Takk!

Nettside © 2019 by Brisingamen

Årstidsritualer

Imbolg

Imbolg er lysfesten, og feires i begynnelsen av februar. Det er midtvinter, men lyset begynner såvidt å varme, og vi kan kjenne at solens kraft øker. Våren nærmer seg, men frøet ligger fortsatt trygt i jorda. Dette er tiden for å nære og styrke målene våre. Akkurat som Guden og Gudinnen sakte våkner opp og gjør seg klare til å springe ut og vise sin kjærlighet for verden, nærer vi vårt indre lys og våre ønsker, og gjør oss klare for å dele disse med verden.

Imbolc nærer den første innhøstingen vi ønsker oss at Lammas skal bringe.

Vårjevndøgn

Våren er tiden for fornyelse og renselse. På vårjevndøgn er natt og dag like lange, det er balanse mellom lys og mørke, og vi bestemmer vi oss endelig for frøene vi vil putte i jorden, nære og gi energi til fremover. Hva ønsker vi at skal vokse frem i livene våre?

Vårjevndøgn nærer fruktene høstjevndøgn bringer.

Beltane

Beltane er festen for lidenskap. Blodet pulserer varmt i både oss og i jorden. Vi blir forelsket, knoppene springer ut i den plutselige varmen ute og alt det som virket dødt for kort tid siden bugner nå av liv og lyst. Kreativiteten er levende i verden, og lidenskapen i oss kan vi rette mot nesten hva som helst.


Gudinnen er så nær. Hun våkner sammen med den stadige varmere jorden og er en blomsterjomfru. Ute kan vi ane hennes milde, lystige tilstedeværelse. Hun blomstrer sammen med jordens frø. Solens Gud, himmelens flamme, varmer nettene og lyser opp jorden. Han har funnet sin sommerbrud, og solen og jorden møtes i en heftig omfavnelse der utenfor vinduene våre.

På midtsommer står solen på sitt høyesete. Det er den dagen i året hvor dagen er lengst, og natten kortest. Vi går gjennom denne portalen og inn i en ny syklus. Kraften er tilgjengelig, og vi går inn i overfloden. Hva er det du har sådd så langt i år? Hvordan kan du nære målene og ønskene dine? Hva er nå klart for å lukes bort, så veksten kan nytes?

Vi stiller oss i sirkel og takker for overfloden, for livet og reisen. Til ritualet ønsker vi at du forbereder deg ved å finne 3 ting du er takknemlig for at du har i livet ditt. Dette gir deg også fokus på hva du ønsker mer av!