top of page

årstidsritualer
med brisingamen

Logo Brisingamen.png

Et år med feiring og magi

Oppstart 25.januar 2025

Vil du være med å feire årstidene med oss?

Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan følge årstidenes rytme? Hvorfor og hvordan vi holder årstidsritualer for å forsterke vår kontakt med naturen og de sunne rytmene vi finner der for å bedre vår helse og våre liv? Da kan disse ritualene være for deg!

I 2025 åpner vi våre ritualer for de av dere som ønsker å følge oss gjennom de 8 årstidsritualene. Det blir 8 kvelder hvor vi samles i sirkel og holder ritualer for å hedre den energien som er tilgjengelig for oss gjennom året. Vi opplever sammen hvordan energien til året beveger seg og hvordan vi kan be om hjelp og støtte til våre prosjekter gjennom ritualer. Her deler vi av vår praksis som sjamaner og hekser, for de som ønsker å kjenne på hvordan det er å gå denne veien, også sammen med andre som er interessert i det samme. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta, kun din åpenhet og ønske om å lære mer om årstidenes vesen.

DSCF8808_edited.jpg

Oversikt over de 8 årstidsritualene

Imbolc​

​Imbolc er lysfesten, og feires i begynnelsen av februar. Det er midtvinter, men lyset begynner såvidt å varme, og vi kan kjenne at solens kraft øker. Våren nærmer seg, men frøet ligger fortsatt trygt i jorda. Dette er tiden for å nære og styrke målene våre. Akkurat som Guden og Gudinnen sakte våkner opp og gjør seg klare til å springe ut og vise sin kjærlighet for verden, nærer vi vårt indre lys og våre ønsker, og gjør oss klare for å dele disse med verden.

Imbolc nærer den første innhøstingen vi ønsker oss at Lughnasadh skal bringe.

 

Vårjevndøgn

Våren er tiden for fornyelse og renselse. På vårjevndøgn er natt og dag like lange, det er balanse mellom lys og mørke, og vi bestemmer vi oss endelig for frøene vi vil putte i jorden, nære og gi energi til fremover. Hva ønsker vi at skal vokse frem i livene våre?

Vårjevndøgn nærer fruktene høstjevndøgn bringer.

 

Beltane

Beltane er festen for lidenskap. Blodet pulserer varmt i både oss og i jorden. Vi blir forelsket, knoppene springer ut i den plutselige varmen og alt det som virket dødt for kort tid siden bugner nå av liv og lyst. Kreativiteten er levende i verden, og lidenskapen i oss kan vi rette mot nesten hva som helst.


Gudinnen er så nær. Hun våkner sammen med den stadige varmere jorden og er en blomsterjomfru. Ute kan vi ane hennes milde, lystige tilstedeværelse. Hun blomstrer sammen med jordens frø. Solens Gud, himmelens flamme, varmer nettene og lyser opp jorden. Han har funnet sin sommerbrud, og solen og jorden møtes i en heftig omfavnelse der utenfor vinduene våre.

 

Midtsommer

På midtsommer står solen på sitt høyeste. Det er den dagen i året hvor dagen er lengst, og natten kortest. Vi går gjennom denne portalen og inn i en ny syklus. Kraften er tilgjengelig, og vi går inn i overfloden. Hva er det du har sådd så langt i år? Hvordan kan du nære målene og ønskene dine? Hva er nå klart for å lukes bort, så veksten kan nytes?

Vi stiller oss i sirkel og takker for overfloden, for livet og reisen. Til ritualet ønsker vi at du forbereder deg ved å finne 3 ting du er takknemlig for at du har i livet ditt. Dette gir deg også fokus på hva du ønsker mer av!

 

Lughnasadh

Vi samles for å feire at jorden og solen til sammen har bragt frem den første frukten og de første bærene. Kornet står gult, og vi feirer de tingene som har vokst frem i våre liv siden vi begynte å nære ønskene våre på Imbolc.

Fortsatt er det justeringer som må gjøres, men vi takker for alt vi hittil har fått høste. Midt i denne gleden finnes også døden. Guden, solen, trekker seg tilbake og blir svakere etter å ha delt sin styrke for å bringe frem disse fruktene gjennom Gudinnen, Moder Jord. Samtidig med at kornet faller, lar vi også ljåen kutte de delene av våre utvikling som vi ikke lenger har behov for. Det som har hatt sin tid, men som ikke lenger trengs i våre liv, ofres for at ny vekst skal fremmes.

 

Høstjevndøgn

På Høstjevndøgn feirer vi den siste innhøstingen. Det er rett før bladene faller av trærne, men før det skal vi takke for innhøstingen og alle opplevelser vi har hatt gjennom året. Derfor gjør vi et Moder Jord healing ritual på Høstjevndøgn, for å hedre og takke.


Ritualet er for oss som elsker Moder Jord og som ønsker å gjøre det vi kan for henne, både på det materielle og på det spirituelle planet. Vi bruker den kraftfulle energien fra høstjevndøgn til å hjelpe oss med å gi slipp på det som hindrer oss i å forbinde oss med Jorden. 

 

Samhain

På Samhain står vi på terskelen over i det nye året. Sløret mellom verdenene er tynt og vi kan gjøre magisk arbeid for å hjelpe oss med det som venter oss. Samhain markerer inngangen til den mørkeste tiden på året, tiden hvor vi går inn i stillhet og refleksjon og hvor vi lar de erfaringene vi har gjort oss det året som har gått få modnes i oss. Vi tar til oss lærdommen året har gått og bruker denne perioden frem mot solsnu til å fordøye disse innsiktene. Vi går inn i oss selv og slik Moder Jord faller til ro, gjør også vi det. Vi reflekterer over det som har vært, så vi vet hva vi vil at skal vokse med lyset og solen når den snur.

 

Under dette ritualet jobber vi med temaer i livet vårt vi ønsker å transformere. Samhain er ritualet for å la ting en ikke lenger ønsker i livet sitt få dø og falle bort, slik at det nye året kan vokse frem i oss.

Vintersolverv

Vintersolverv representerer vendepunktet. Nå begynner vi det nye året. Etter en tid i mørke og kontemplasjon har vi kommet til årets mørkeste natt; den natten sola snur og lyset igjen skal ta form.
Vintersolvervritualet gir deg et nytt startpunkt. Du kan begynne å legge nye planer, kanskje jobbe for å komme deg ut av en vanskelig situasjon. Dette ritualet handler om potensialet ditt, og hvordan du kan bruke det, det neste året.

Vintersolverv representerer håpet. Etter vintersolverv vil dagene vil bli lysere! Det er det som er den naturlige orden.

Samlingene i 2025 finner sted på lørdag kveld følgende datoer:

25. januar Imbolc-ritual på Spiker'n i Ytre Enebakk

22. mars Vårjevndøgnritual på Yopila i Ski

26. april Beltaneritual på Yopila i Ski

21. juni Sommersolverv-ritual på Yopila i Ski

2. august Lughnasadh (sted kommer)

20. september Høstjevndøgn-ritual på Yopila i Ski

1. november Samhain-ritual på Yopila i Ski

13. desember Vintersolverv forberedelse på Yopila i Ski

Ved å kjøpe dette kurset godtar du Brisingamens vilkår og betingelser i tillegg til Brisingamens sammtykkeerklæring for oppbevaring og bruk av kontaktinformasjon.

  • Årstidsritual

    3 490kr
    8 årstidsritualer gjennom året 2025
     
6BA6A188-213A-4196-9F93-EBEA400F3769.PNG

Varme hilsener fra

Ylva Karin & Renate Elida

bottom of page